Amplu exercițiu organizat de ISU ”Anghel Saligny”, Vrancea

Vineri, 19 Aprilie 2019Vrancea
Sursa Foto: ISU Vrancea

Amplu exercitiu organizat de ISU  Anghel Saligny   Vrancea | imaginea 1 Un amplu exercițiu organizat de Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Anghel Saligny” al județului Vrancea, care a presupus intervenţia forţelor din cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă și activarea Planului Roșu, s-a desfășurat miercuri, 17 aprilie, a.c., în municipiul Adjud.

Exerciţiul a avut ca temă: Activitatea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vrancea şi a instituţiilor cu atribuţii în domeniu, pentru gestionarea, monitorizarea, organizarea conducerii, coordonarea acţiunilor şi intervenţia în scopul limitării şi înlăturării urmărilor produse de un cutremur de pământ cu magnitudinea de 7 grade pe scara Richter produs în judeţul Vrancea, precum şi verificarea viabilităţii Planului Roşu de Intervenţie.

La nivelul județului Vrancea, din punct de vedere al victimelor și pagubelor produse, situația cea mai gravă s-a înregistrat în municipiul Adjud. Ca urmare a magnitudinii cutremurului, au fost generate situaţii de urgenţă ce au presupus intervenţia forţelor specializate pentru evacuarea persoanelor din clădirile afectate, deblocarea căilor de acces, acordarea primului ajutor medical de urgenţă, activarea Planului Roşu de Intervenţie, stingerea incendiilor izbucnite, salvarea persoanelor aflate în medii ostile vieţii, restabilirea ordinii și siguranței publice, remedierea avariilor la rețelele de distribuție energie electrică, gaze naturale și apă.

Având în vedere complexitatea evenimentelor produse în urma seismului, la exercițiu au participat echipaje din cadrul: Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Anghel Saligny” al județului Vrancea, UPU –SMURD Focșani, Serviciului de Ambulanță Județean, Inspectoratului de Jandarmi Județean, Inspectoratului de Poliție Județean, Primăriei municipiului Adjud, Comitetului Local pentru Situații de Urgență Adjud, Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Adjud, Inspectoratului Județean în Construcții Vrancea, S.C. C.U.P. S.A. Focșani – Sucursala de apă și canal Adjud, SDEE Muntenia Nord Focșani și Distrigaz Sud Rețele S.A.

Exerciţiul a urmărit, în principal, verificarea concepţiei de acţiune stabilită prin planul organizării şi desfăşurării intervenţiei în cazul producerii unor situaţii de urgenţă generate de cutremur și verificarea viabilității Planului Roşu la nivelul municipiului Adjud, eficientizarea fluxului informaţional decizional, pregătirea psihologică a efectivelor privind modul de comportare şi acţiune în cazul producerii unor astfel de situaţi de urgenţă, verificarea sistemului de comunicaţii din dotarea forţelor angrenate în misiune şi a modului de aplicare a planului comun de acţiune pentru limitarea şi înlăturarea efectelor situaţiilor de urgenţă, precum și dezvoltarea deprinderilor de lucru în echipă a personalului din cadrul forţelor de conducere, coordonare şi răspuns, inclusiv cu echipele care asigură sprijin.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.