Exercițiu cu forțe și mijloace în teren, pe platforma industrială a municipiului Slatina

Luni, 15 Aprilie 2019Olt
Sursa Foto: ISU Olt

Exercitiu cu forte si mijloace in teren  pe platforma industriala a municipiului Slatina | imaginea 1 Pompierii Detașamentului Slatina au desfășurat, joi, 11 aprilie, a.c., un exercițiu cu forțe și mijloace în teren, la unul dintre principalii operatori de pe platforma industrială a municipiului Slatina, cu obiect de activitate prelucrarea aluminiului.

Conform scenariului, la laminorul de benzi la rece se produce un incendiu. Doi angajați care aveau atribuții în evacuarea bunurilor și persoanelor au fost afectați de incendiu și au suferit arsuri grave și diverse traumatisme. Prima intervenție a fost asigurată de Serviciul Privat pentru Situații de Urgență Rivergate, care a acționat cu trei autospeciale de stingere.

La sosirea pompierilor militari, care au acționat cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și un echipaj S.M.U.R.D., incendiul era localizat de S.P.S.U. Rivergate. Pompierii Detașamentului Slatina au lucrat pentru lichidarea incendiului, concomitent cu acțiunile de căutare-salvare a celor două persoane surprinse de incendiu și acordarea primelor îngrijiri medicale.

Subunitățile de intervenție desfășoară lunar astfel de exerciții, iar scopul principal al acestora îl reprezintă antrenarea personalului operativ și antrenarea personalului de pe locul de muncă, cu atribuții pe linie de prevenire și stingere a incendiilor.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.