Exercițiu medical multinațional VIGOROUS WARRIOR 19, sub egida NATO

Luni, 15 Aprilie 2019București-Ilfov
Sursa Foto: ISU București-Ilfov

Exercitiu medical multinational VIGOROUS WARRIOR 19  sub egida NATO | imaginea 1 În perioada 08-12 aprilie, a.c., peste 300 de pompieri, medici, paramedici, asistenți și voluntari au participat, împreună cu 1500 de militari români și străini, la exercițiul medical multinațional VIGOROUS WARRIOR 19, sub egida NATO.

Aplicația tactică a debutat luni, 8 aprilie, a.c., și s-a derulat atât la nivelul Capitalei, cât și la Centrul Național de Instruire Întrunită “Getica” din Cincu și la Constanţa.

Pe parcursul celor 3 zile alocate exercițiului, participanții au gestionat misiuni complexe menite să întărească intervenția unitară, coordonată între membrii echipajelor din teren și să faciliteze schimbul de bune practici.

Militarilor români li s-au alăturat și membrii echipei de căutare-salvare din Ungaria, acreditată INSARAG, precum și reprezentanți ai asociațiilor de voluntari.

Co-organizat de Centrul de Excelență al NATO pentru Medicină Militară, Statul Major al Apărării și Direcția Medicală a Ministerului Apărării Naționale din Romania, evenimentul implică gestionarea scenariilor complexe alocate componentelor aeriene, terestre și navale, cu implicarea a peste 30 natiuni și parteneri NATO, precum și organizații civile.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.