Planul Roşu de Intervenţie - Mestecăniş

Marți, 23 Aprilie 2019Suceava
Sursa Foto: ISU Suceava

Planul Rosu de Interventie   Mestecanis | imaginea 1 Vineri, 19 aprilie a.c., pompierii militari suceveni au organizat un exerciţiu în domeniul situaţiilor de urgenţă cu tema

Scenariul exerciţiului a presupus intervenţia în cazul producerii unui accident rutier pe DN 17, în Pasul Mestecăniș. Astfel, în jurul orei 11:00, prin intermediul numărului unic de urgență 112, participanții la trafic anunță faptul că un microbuz a intrat într-un autoturism, iar în eveniment sunt implicate în total 13 victime (9 din microbuz și 4 din autoturism). Două dintre victime erau aruncate în afara mașinii, pe carosabil, în stare de inconștiență.

Zona era acoperită de ceață, cu vizibilitate redusă, pe fondul unei atenționări Cod Portocaliu de fenomene meteo-hidrologice periculoase, manifestată prin căderi de precipitații masive. Pe acest fond, s-a produs și evenimentul din a doua situație tactică, în care o autocisternă ce transporta metanol a ieșit în afara șoselei, din cauza observării cu întârziere a accidentului rutier și a carosabilului umed. Șoferul a anunțat imediat evenimentul la 112 și a menționat faptul că sunt scurgeri de metanol.

Scopurile principale ale acestui exercițiu au fost perfecționarea deprinderilor participanților în organizarea, conducerea și executarea intervenției operative în situații de urgență cauzate de accidente rutiere cu victime multiple, gestionarea evenimentelor rutiere în care sunt implicate substanțe cu destinație specială, precum și verificarea modului de cooperare între Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Bucovina” și structurile competente din Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Suceava.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.