Simulare de incendiu la Spitalul din Caracal

Vineri, 26 Aprilie 2019Olt
Sursa Foto: ISU Olt

Simulare de incendiu la Spitalul din Caracal | imaginea 1 Inspectoratul pentru Situații de Urgență ,,Matei Basarab" al județului Olt a desfășurat miercuri, 24 aprilie, a.c., ora 11.00, un exercițiu cu forțe și mijloace la Spitalul din municipiul Caracal.

La acest exercițiu au acționat și personal din cadrul Serviciului de Ambulanță Olt, Inspectoratului Județean de Poliție Olt și Inspectoratul Județean de Jandarmi Olt.

Conform scenariului, din cauza temperaturilor scăzute, într-un spațiu de depozitare din cadrul secției O.R.L. este folosit un reșou care este lăsat în priză, nesupravegheat, izbucnind astfel un incendiu. Două secții din cadrul spitalului sunt inundate cu fum și produși toxici, rezultând mai multe persoane afectate de incendiu.

La exercițiu au participat peste 30 de de pompieri din cadrul Detașamentelor Slatina și Caracal, cu autospeciale de stingere și intervenție la înălțime și echipaje SMURD.

Principalele obiective ale exercițiului au fost: verificarea modului de organizare a cooperării între forțele participante, antrenarea personalului operativ și antrenarea personalului de pe locul de muncă, cu atribuții pe linie de prevenire și stingere a incendiilor.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.