Vigorous Warrior 19 - Scenariu Metrou

Miercuri, 17 Aprilie 2019București-Ilfov
Sursa Foto: ISU București-Ilfov

Vigorous Warrior 19   Scenariu Metrou | imaginea 1 Complexitatea scenariului generat de exploziile din interiorul metroului a presupus activarea imediată a Planului Roșu de Intervenție la nivelul Capitalei și concentrarea echipajelor de pompieri și a echipajelor medicale de urgență civile și militare.

Acțiunile de salvare au vizat extragerea a peste 200 de victime din interiorul tunelurilor și acordarea îngrijirilor de urgență la fața locului. Un spital mobil complex care să preia victimele a fost amplasat în incinta Academiei de Studii Economice de către medicii Spitalului Militar de Urgență al MApN.

Cooperarea dintre echipajele ISU, specialiștii Armatei României și echipele de intervenție străine venite în sprijin a reprezentat principalul obiectiv al exercițiului multinațional Vigorous Warrior 19, simulat în țara noastră pe durata acestei săptămâni.

Zilnic aliații NATO lucrează și se pregătesc împreună pentru o mai bună siguranță a cetățenilor. Pe timpul conflictelor armate, cooperarea medicală civil-militară are rolul de a integra eforturile salvatorilor pentru îngrijirea răniților combatanți sau civili. Doar prin exerciții periodice putem exersa sprijinul medical multinațional și putem învăța unii de la alții.

Mulțumiri tuturor celor implicați, pompierilor, echipajelor medicale militare și UPU-SMURD, Serviciului de Ambulanță București-Ilfov, structurilor de ordine publică, organizațiilor civile, voluntarilor, specialiștilor MAI și DSU, echipei de căutare-salvare din Ungaria, administratorului metroului bucureștean, administrației publice locale din municipiul București, Academiei de Studii Economice, dar și partenerilor internaționali care s-au raliat la buna desfășurare a exercițiului Vigorous Warrior 19.

Împreună suntem NATO! We are NATO!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.