Vigorous Warrior 19 - exercițiu NATO cu focus medical

Miercuri, 17 Aprilie 2019Cluj
Foto: ISU Cluj

Vigorous Warrior 19   exercitiu NATO cu focus medical | imaginea 1 Zilele acestea au adus în România cei mai buni specialiști și cele mai moderne echipamente ce pot fi dislocate pentru acordarea suportului medical multinațional, în operațiile desfășurate de NATO.

Șase subofițeri ai unităţii din Cluj, alături de trei medici de urgențe din cadrul UPU-SMURD Cluj, au participat, cu două autospeciale, la acțiunile desfășurate în cadrul exercițiului internațional. Pompierii clujeni au profitat de oportunitatea de a realiza schimburi de bune practici, alături de cei mai buni salvatori din țările membre și partenere NATO.

Scenariile puse în practică pot fi mai solicitante decât în realitate și oferă condiții propice de pregătire pentru personalul implicat în exerciții. Totul a decurs sub îndrumarea și coordonarea specialiștilor cu o vastă experiență în domeniu, care înțeleg în profunzime situațiile ce se pot produce în realitate și care depun eforturi pentru a realiza scenarii cât mai complexe.

Exercițiul a fost co-organizat de Centrul de Excelență al NATO pentru Medicină Militară, Statul Major al Apărării și Direcția Medicală a Ministerului Apărării Naționale din Romania și a implicat gestionarea scenariilor complexe alocate componentelor aeriene, terestre și navale, cu forțe din peste 30 națiuni și parteneri NATO, precum și organizații civile.

S-au exersat procedurile necesare oferirii îngrijirii medicale continue, evacuării medicale strategice, creșterii nivelului de pregătire și răspuns la un posibil incident chimic, biologic, radiologic sau cu dispozitive improvizate. De asemenea, se are în vedere dezvoltarea conceptelor, experimentarea și încorporarea sistemelor de pregătire avansată pe baza noilor de tehnologii existente în acest domeniu.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.