Pregătiți pentru misiuni de căutare-salvare în mediul acvatic

Sâmbătă, 25 Mai 2019Teleorman
Foto: ISU Teleorman

Pregatiti pentru misiuni de cautare salvare in mediul acvatic | imaginea 1 Joi, 23 mai, a.c., pe râul Vedea, în zona municipiului Alexandria, I.S.U. „A. D. Ghica” al județului Teleorman a organizat un antrenament cu cei care execută misiuni de căutare-salvare în mediul acvatic.

Pentru rezolvarea cu succes a scenariilor cuprinse în cadrul acestui exercițiu, alături de pompierii militari teleormăneni a participat și echipa de scafandri din cadrul I.S.U. „Vlașca” al județului Giurgiu.

Dacă cineva crede că e ușor să fii scafandru, reamintim faptul că acest om trebuie să fie permanent gata să intervină la misiunile de salvare din mediul acvatic, să aibă o condiție fizică de excepție și un nivel ridicat de cunoștințe.

Atunci când vorbim de incendii sau intervenții SMURD, știm cu toții că pompierii militari sunt ținuți în priză din cauza misiunilor frecvente, însă în ceea ce privește utilizarea bărcilor de salvare si intervențiile scafandrilor, acestea sunt mult mai rare, motiv pentru care este nevoie de desfășurarea unor antrenamente speciale.

Pe timpul acestora se urmărește ca subofițerii, conducătorii de ambarcațiuni, să aibă formate reflexe rapide precum reglarea adâncimii elicei în apă, dispunerea persoanelor pe borduri, capacitatea de încărcare, navigația, plecarea și acostarea, iar în cazul scafandrilor sunt atent urmărite aspectele ce țin de procedeele de căutare-salvare, verificarea permanentă a echipamentului și securitatea salvatorilor.

O pregătire corectă, cu implicare și profesionalism, reprezintă succesul misiunilor reale!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.