Exercițiu combinat (EXCOM) la un operator economic

Duminică, 30 Iunie 2019Sibiu
Sursa Foto: ISU Sibiu

Exercitiu combinat  EXCOM  la un operator economic | imaginea 1 În contextul pregătirii în vederea îndeplinirii misiunilor specifice, joi, 27 iunie, a.c., Inspectoratul pntru Situații de Urgență ”Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu a desfășurat un exercițiu combinat (EXCOM) la un operator economic cu profil de activitate în fabricarea echipamentelor electrice şi electronice pentru autovehicule şi pentru motoare de autovehicule, situat in municipiul Sibiu, str. Salzburg.

Exercițiul a avut drept obiectiv desfăşurarea operativă şi eficientă a acţiunilor de intervenţie pentru restabilirea stării de normalitate în cazul unei situaţii de urgenţă generată de producerea unui accident chimic în care sunt implicate substanţe periculoase, urmată de un incendiu la depozitul de materii prime al obiectivului.

De asemenea exercițiul a avut trei scenarii, și anume:

  • Existența unor scurgeri de substanțe periculoase (alcool izopropilic) dintr-un recipient aflat în unul dintre containerele operatorului economic;
  • Salvarea unui muncitor care s-a panicat la sunetul alarmei de incendiu și a manevrat greșit motostivuitorul cu care lucra în spațiul de depozitare, generând un incendiu ca urmare a scurtcircuitării instalaţiei electrice;
  • Intervenția pentru descarcerarea și acordarea de îngrijiri medicale în urma unui accident rutier generat pe fondul panicii de către doi angajați care doreau să-și retragă autoturismul personal din parcare.

La acest exercițiu de amploare au participat peste 60 de pompieri militari și paramedici cu 13 autospeciale (stingere cu apă și spumă, descarcerare, salvare victime multiple și de asistență medicală specializată).

Din partea structurilor care asigură sprijinul serviciilor profesioniste pentru situații de urgență au fost prezente 2 ambulanțe din partea Serviciului Județean de Ambulanță, un echipaj de poliție din partea Inspectoratului de Poliție Județean și un echipaj de jandarmi din partea Inspectoratului Județean de Jandarmi.

În eventualitatea creării unui disconfort în spațiul public, cetățenii sunt asiguraţi că aceste exerciții sunt necesare și benefice pentru întreaga comunitate.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.