Pompierii militari români, recunoscuți la nivel mondial!

Marți, 18 Iunie 2019Bucuresti-Ilfov
Sursa Foto: ISU Bucuresti-Ilfov

Pompierii militari romani  recunoscuti la nivel mondial | imaginea 1 Echipa României de căutare-salvare RO-USAR a obținut vineri, 14 iunie, a.c., certificarea internațională pentru încă 5 ani. În cazul producerii unui seism major, IGSU poate furniza asistență internațională țărilor afectate, în domeniul salvării de sub dărâmături.

După parcurgerea celor 36 de ore în care au fost testați continuu în cele mai dificile situații, salvatorii de la Ciolpani au fost reclasificați de către experții ONU și UE. Echipa RO-USAR a fost certificată INSARAG în anul 2014, iar potrivit procedurilor internaționale, la fiecare 5 ani, necesită o reevaluare.

Militarii români au luat parte, timp de patru zile, la exercițiul EU MODEX Lot 3 – Montana-Bulgaria, organizat de Uniunea Europeană, timp în care și-au demonstrat capabilitățile de a acționa la cele mai înalte standarde.

Din partea țării noastre au participat modulul specializat de căutare-salvare urbană și modulul specializat de cercetare-decontaminare CBRN.

Peste 100 de salvatori din IGSU, Unitatea Specială de Intervenție în Situații de Urgență (USISU), ISU Argeș, ISU Dolj, ISU Constanța, ISU Mureș, ISU Sibiu, ISU Tulcea și ISU Vâlcea au reprezentat cu mândrie România la aplicația de protecție civilă desfășurată în Bulgaria.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.