Pompierii teleormăneni, la Centrul de Pregătire al Scafandrilor din Constanța

Sâmbătă, 15 Iunie 2019Teleorman
Sursa Foto: ISU Teleorman

Pompierii teleormaneni  la Centrul de Pregatire al Scafandrilor din Constanta | imaginea 1 O activitate deosebit de importantă în domeniul pregătirii personalului ce încadrează echipajul de scafandri al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman o reprezintă efectuarea periodică a unor antrenamente specifice în mediul acvatic.

În perioada 10 - 23 iunie, a.c., echipajul de scafandri din cadrul unității se află la un stagiu de pregătire și antrenament în centrul de la Constanța, alături de colegii din țară, sub atenta îndrumare a specialiștilor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

Atunci când vorbim de incendii sau intervenții SMURD, știm cu toții că pompierii militari sunt ținuți în priză din cauza misiunilor frecvente, însă în ceea ce privește intervențiile scafandrilor, acestea sunt mult mai rare, motiv pentru care este nevoie de desfășurarea unor antrenamente speciale, unde sunt urmărite aspectele ce țin de procedeele de căutare-salvare, verificarea permanentă a echipamentului și securitatea salvatorilor.

Succesul misiunilor reale ale scafandrilor este asigurat de sutele de ore de antrenament și pregătirea lor excepțională!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.