Pregătirea, o componentă esențială și permanentă în procesul de formare profesională

Marți, 04 Iunie 2019Arges
Sursa Foto: ISU Arges

Pregatirea  o componenta esentiala si permanenta in procesul de formare profesionala | imaginea 1 Vineri, 31 mai, a.c., a fost o zi altfel pentru pompierii argeșeni.

La inițiativa comenzii inspectoratului, cadrele ISU Argeș au participat, în cadrul ședinței lunare de pregătire, la o serie de activități inedite. Dimineața a debutat cu un test de autoevaluare a competențelor de leadership la care au participat toți șefii de structuri, apoi psihologul unității a susținut câteva prezentări în domeniul comunicării și a importanței acesteia în relațiile profesionale și interumane, iar la final, a urmat concursul de orientare sportivă desfășurat în Pădurea Trivale. La această competiție au participat 12 echipe formate din câte 5 cadre, atât de la sediul inspectoratului cât și de la subunități, una dintre echipe fiind condusă chiar de către inspectorul șef al ISU Argeș, locotenent-colonel Olar Bogdan.

Echipele au fost nevoite să parcurgă un traseu de dificultate medie, cu puncte de control, dovedindu-și spiritul de observație, spiritul de echipă, pregătirea teoretică, practică și nu numai (au răspuns la întrebări de specialitate și de cultură generală), orientare și modul de deplasare în teren, inclusiv modul de lucru cu harta și busola.

La finalul competiției, primele trei locuri au fost premiate cu diplome și cupe și au fost ocupate astfel:

  • Locul I - echipa Detașamentului Bradu;
  • Locul II – echipa Detașamentului Mioveni;
  • Locul III – echipa formată din structuri de la sediul inspectoratului: Logistică, Compartimentul Control și Compartimentul Informare și Relații Publice).

Indiferent de cine a urcat pe podium considerăm că toți am fost câștigați, deoarece scopul concursului a fost acela de promovare a mișcării în natură pentru o viață mai sănătoasă, în armonie cu mediul înconjurător și consolidare a spiritului de echipă.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.