S-au pregătit alături de pompierii militari hunedoreni

Sâmbătă, 01 Iunie 2019Hunedoara
Sursa Foto: ISU Hunedoara

S au pregatit alaturi de pompierii militari hunedoreni | imaginea 1 Timp de două săptămâni, la Centrul de Antrenament și Pregătire de Specialitate Orăștie, pompierii hunedoreni au avut plăcerea de a-i avea cursanți pe militarii din cadrul Ministerului Apărării Naţionale.

Provenind dintr-o altă structură, este posibil ca nu multă lume să știe că acești militari îndeplinesc funcția de servant pompier în cadrul unităților unde își desfășoară activitatea. Drept pentru care, au venit la Orăştie pentru a deprinde în detaliu tot ceea ce ține de stingerea incendiilor şi nu numai. Au fost două săptămâni frumoase! Detaliile despre curs sunt sensibil tehnice, de aceea nu o sa le înşiruim amănunţit, dar e bine de ştiut că au făcut de toate...au învățat despre aparatele de respirat, au alimentat autospecialele de intervenție direct, în releu, cu motopompe, au stins mici incendii cu apă și cu stingătoarele de incendiu, au învățat să lucreze în binom de intervenție și să folosească tehnici, proceduri şi tactici moderne de pătrundere în încăperi incendiate.

Și fiindcă, de obicei, îşi văd reciproc doar la televizor aplicațiile tactice, cu aprobarea comenzii I.S.U. Hunedoara și sprijinul comenzii Detașamentului de Pompieri Orăștie, militarii din cadrul MApN au participat la un exercițiu în staţiunea Geoagiu Băi, unde s-a simulat un incendiu la un hotel și unde s-au folosit autospecialele de stingere, ambulanțele SMURD, autoscara mecanica de 42 de metri, și unde „vedeta’’ zilei a fost, fără îndoială, containerul multirisc, atât de util şi eficient pentru astfel de situaţii...

Extrem de disciplinaţi şi de silitori, colegii de la MApN au făcut o impresie deosebit de bună, obţinând rezultate mult peste aşteptări la testarea de final de modul, demonstrând astfel că, indiferent de tipul misiunilor sau de culoarea uniformelor, un profesionist adevărat este bun oriunde, oricând!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.