Salvatorul teleormănean INA, în tabăra de pregătire canină

Luni, 10 Iunie 2019Teleorman
Sursa Foto: ISU Teleorman

Salvatorul teleormanean INA  in tabara de pregatire canina | imaginea 1 Pregătirea face parte din programul zilnic al fiecărui salvator teleormănean, acest fapt fiind valabil chiar și pentru patrupedul INA, cățelușa pe care pompierii din județul nostru se bazează în cazul dezastrelor naturale pentru căutarea-salvarea persoanelor rănite de sub dărâmături.

Și pentru ca acest lucru să-l realizeze cu succes, ea și partenerul ei, plt. adj. șef Anghel Ioncea, desfășoară aproape zilnic antrenamente specifice în zonele greu accesibile din jurul Alexandriei.

Anul acesta, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a organizat la Timișoara, în perioada 03-07 iunie, a.c., prima ediție a Taberei de Antrenament Canină, în cadrul căreia 23 de câini de căutare-salvare din țară au urmat un intens program de pregătire și antrenament.

A fost o săptămână grea pentru câinii de căutare-salvare, dar și pentru partenerii lor umani, care au trebuit să facă față unor scenarii dificile, cu scopul de a găsi și salva persoane din medii ostile vieții.

Echipa ISU Teleorman a trecut cu brio peste orice obstacol și a reușit să-și ducă la bun sfârșit toate misiunile primite, lucru apreciat de colegii și organizatorii acestei tabere.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.