Seism la Liceul Tehnologic Clisura Dunării din Moldova Nouă - exercițiu de cooperare județeană

Duminică, 09 Iunie 2019Caras-Severin
Sursa Foto: ISU Caras-Severin

Seism la Liceul Tehnologic Clisura Dunarii din Moldova Noua   exercitiu de cooperare judeteana | imaginea 1 Seism la Liceul Tehnologic Clisura Dunării din Moldova Nouă - exercițiu de cooperare județeană, organizat de Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Semenic” al Județului Caraș-Severin pe linia managementului unitar a unor situații de urgență generate de producerea unui seism.

Scenariul a prevăzut 30 de persoane rănite în urma producerii cutremurului, din care 10 în stare foarte gravă.

Pentru rezolvarea situațiilor tactice au cooperat mai multe instituții cu atribuții în domeniul situațiilor de urgență: Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”SEMENIC” al Județului Caraș-Severin, Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Moldova Nouă, Poliția Locală Moldova Nouă, Unitatea de Primiri Urgențe Reșița, Serviciul Județean de Ambulanță Caraș-Severin, Societatea de Cruce Roșie - Filiala Caraș-Severin, Serviciul Salvamont - Salvaspeo Caraș-Severin, Inspectoratul de Poliție Județean Caraș-Severin, Inspectoratul de Jandarmi Județean Caraș-Severin, Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara – SPF Moldova Nouă, Inspectoratul Județean în Construcții Caraș-Severin, Spitalul Orășenesc Moldova Nouă.

Pe timpul exercițiului s-au urmărit aspecte privind asigurarea fluxului informațional-decizional la nivelul structurilor antrenate, testarea capacității de reacție și decizie a structurilor din cadrul Sistemului Național de Management al Situațiilor de Urgență, îmbunătățirea cooperării intra și interinstituționale, precum și antrenarea tuturor structurilor cu atribuții în gestionarea situațiilor de urgență produse.

Pompierii militari adresează mulţumiri cadrelor didactice și elevilor din cadrul Liceului Tehnologic Clisura Dunării Moldova Nouă pentru implicare!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.