Simulare de intervenţie complexă pentru stingerea unui incendiu la fond forestier

Marți, 25 Iunie 2019Galati
Sursa Foto: ISU Galati

Simulare de interventie complexa pentru stingerea unui incendiu la fond forestier | imaginea 1 În scopul perfecționării continue a pregătirii pentru gestionarea situațiilor de urgență care periclitează viețile oamenilor și mediul înconjurător, în data de joi, 20 iunie, a.c., ISU Galați a organizat şi desfăşurat un complex exerciţiu de cooperare cu forțe și mijloace în teren, care a presupus stingerea unui incendiu la fond forestier.

Scenariul exercițiului a presupus un incendiu la pădurea Banciu de pe marginea DJ254C, în care s-au intoxicat cu fum 4 victime, urmat de producerea unui incendiu la Mănăstirea Adam. Au intervenit echipajele de stingere și SMURD de la Garda 2 Berești, Secția de Pompieri Tecuci și forțe din cadrul Detașamentului de Pompieri Galați. A fost alertat inițial SVSU Drăgușeni, s-a solicitat sprijin personalului silvic din cadrul Direcției Silvice Galați, ulterior fiind solicitate forțe în sprijin conform planurilor de cooperare.

Cu această ocazie s-a verificat:

  • fluxul informaţional-decizional în situaţii de urgenţă de amploare;
  • nivelul de pregătire şi dotare a echipajelor de intervenţie;
  • modul de organizare a cooperării între forţele participante la exerciţiu, identificarea problemelor şi a soluţiilor pentru îmbunătăţirea acesteia.

Echipajele implicate în exercițiu au dat dovadă de profesionalism și implicare în toate etapele intervenției, arătând o bună cooperare în vederea îndeplinirii misiunilor specifice.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.