Simulare de intervenţie în cazul unui accident rutier cu victime multiple

Duminică, 30 Iunie 2019Mehedinti
Sursa Foto: ISU Mehedinti

Simulare de interventie in cazul unui accident rutier cu victime multiple | imaginea 1 Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Drobeta” al judeţului Mehedinţi a organizat şi desfăşurat joi, 27 iunie, a.c., un exerciţiu cu forţe şi mijloace în teren, privind intervenţia în cazul unui accident rutier cu victime multiple, urmat de incendiu, pe DN 56A, pe raza localităţii Rogova.

Conform scenariului, în accidentul rutier au fost implicate două microbuze – un microbuz şcolar ce transporta 14 elevi şi altul în care se aflau opt muncitori, în urma impactului, la unul dintre autovehicule izbucnind şi un incendiu. La acest exerciţiu, care a impus activarea Planului Roşu de Intervenţie, au fost mobilizaţi peste 60 de pompieri, care au intervenit cu trei ambulanţe SMURD, două autospeciale de stingere cu modul de descarcerare, dar şi o autospecială de descarcerare.

Pentru salvarea victimelor, alături de pompieri, au acţionat echipaje ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă, situaţia de urgenţă fiind gestionată cu sprijinul efectivelor de jandarmi şi poliţişti, dar şi a lucrătorilor Secţiei de Drumuri Naţionale, care au degajat carosabilul, în urma accidentului. Prin desfăşurarea acestui exerciţiu, la care au participat atât reprezentanţi ai autorităţilor judeţene şi locale, respectiv prefectul judeţului, preşedintele Consiliului Judeţean, primarul comunei Rogova, cât şi reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică Mehedinţi şi Filialei de Cruce Roşie Mehedinţi, a fost verificat modul de cooperare a structurilor de intervenţie implicate în gestionarea unei astfel de situaţii de urgenţă, dar şi viabilitatea Planului Roşu de intervenţie.

Exerciţiul a urmărit coordonarea unitară a structurilor cu atribuţii în cazul producerii unor accidente colective, precum şi antrenarea forţelor participante în vederea reducerii timpilor operativi de intervenţie.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.