Accident pe amplasamentul S.C. Chimcomplex S.A. Onești

Sâmbătă, 20 Iulie 2019Bacau
Sursa Foto: ISU Bacau

Accident pe amplasamentul S C  Chimcomplex S A  Onesti | imaginea 1 Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Mr. CONSTANTIN ENE” al Judeţului Bacău a desfăşurat joi, 18 iulie, a.c., un exerciţiu pentru pentru gestionarea situațiilor de urgență generate de producerea unui accident pe amplasamentul S.C. Chimcomplex S.A. Onești.

Exerciţiul a avut drept scop antrenarea forţelor participante în vederea reducerii timpilor operativi de intervenţie şi derularea operaţiunilor în condiţii de siguranţă pentru evitarea riscului de accidente în rândul personalului de intervenţie.

De asemenea, prin intermediul acestui exerciţiu s-a urmarit: antrenarea forţelor participante în vederea reducerii timpilor operativi de intervenţie şi derularea operaţiunilor în condiţii de siguranţă pentru evitarea riscului de accidente în rândul personalului de intervenţie; însuşirea misiunilor şi atribuţiunilor ce le revin structurilor participante în cazul producerii unui accident pe timpul activităţilor de transport şi depozitare a produselor periculoase; verificarea viabilităţii concepţiei de acţiune a forţelor de intervenţie şi măsurilor ce se impun pentru limitarea efectelor evenimentului, precum și verificarea modului de cooperare între structurile de intervenţie în astfel de situaţii de urgenţă.

Scenariul exerciţiului s-a concentrat pe salvarea persoanelor şi limitarea efectelor negative produse de explozia urmată de incendiu la instalaţiile aflate pe platforma opratorului economic.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.