Avarie la o conductă de evacuare/transvazare a gazului lichid

Luni, 15 Iulie 2019Caras-Severin
Sursa Foto: ISU Caras-Severin

Avarie la o conducta de evacuare transvazare a gazului lichid | imaginea 1 Peste 50 de persoane au fost angrenate în desfășurarea unui exercițiu de cooperare, care a avut loc la o fabrică de oxigen din municipiul Reșița, marţi, 9 iulie, a.c.

Au cooperat forțe ale Inspectoratului Caraş-Severin, ale Serviciului de Ambulanță Județean, ale Inspectoratului de Poliție Județean, ale Inspectoratului Județean al Jandarmeriei, ale Agenției pentru Protecția Mediului și, bineînțeles, angajați ai obiectivului.

Situația generală s-a prezentat astfel: la o conductă de evacuare/transvazare a gazului lichid se produce o avarie, rezultând scurgerea necontrolată a gazului pe amplasament, în urma căreia se creează o atmosferă puternic oxigenată. Mai mult decât atât, câțiva angajați aflați în apropiere sunt stropiți cu oxigen lichid, suferind arsuri la nivelul membrelor.

Exercițiul a avut drept scop antrenarea personalului diferitelor structuri pentru gestionarea unei situații de urgență generată de producerea unei avarii la un obiectiv căruia i se aplică Directiva Seveso (risc de producere a unor accidente majore care implică substanțe periculoase).

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.