Profesioniștii și tehnica de intervenție

Duminică, 28 Iulie 2019Teleorman
Sursa Foto: ISU Teleorman

Profesionistii si tehnica de interventie | imaginea 1 Pentru a fi pregătiți să intervină în ajutorul semenilor, 24 de ore din 24, și pentru a putea face față oricăror situații de urgență, pompierii militari teleormăneni desfășoară frecvent exerciții cu tehnica și echipamentele din dotare.

Joi, 25 iulie, a.c., la Centrul de Pregătire al Pompierilor din municipiul Alexandria, salvatorii au executat antrenamente specifice cu autospeciala de lucru cu apă și spumă de 9000 de litri și autospeciala de intervenție și salvare de la înălțime Iveco Magirus, destinată executării misiunilor specifice de salvare pe timpul stingerii incendiilor, precum și în cazul intervențiilor ce presupun lucrul la înălțime, de 42 de metri.

De asemenea, echipa pirotehnică a ISU Teleorman a simulat o misiune de asanare a muniției neexplodate, un proiectil a cărui stare de degradare avansată nu permitea manevrarea în condiții de siguranță, putând pune în pericol viața salvatorilor și a celor din jur.

Cunoașterea procedurilor, punerea lor în aplicare, verificarea tehnicii de intervenție și a echipamentelor specifice sunt aspecte foarte importante în activitatea pompierilor, acestea fiind de cele mai multe ori elementele ce aduc succesul misiunilor reale.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.