Scurgeri de substanțe periculoase şi explozie urmată de incendiu

Luni, 15 Iulie 2019Alba
Sursa Foto: ISU Alba

Scurgeri de substante periculoase si explozie urmata de incendiu | imaginea 1 În decursul nopții de miercuri spre joi, 11 iulie, a.c., între orele 22:00 - 02:00, a avut loc un exercițiu de testare a Planului de Urgență Externă la nivelul SC KRONOSPAN TRADING SRL.

Complexitatea scenariului generat de scurgeri de substanțe periculoase, explozie urmată de incendiu, căutare-salvare a victimelor surprinse sub stive de lemne a presupus activarea imediată a Centrului Judeţean de Conducere și Coordonare a Intervenției, a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență și a Planului Roșu de Intervenție la nivelul județului Alba.

Acțiunile de salvare au vizat extragerea a 12 victime din zonele de risc, decontaminarea acestora și acordarea îngrijirilor de urgență la fața locului. Un Post Medical Avansat și un cort de decontaminare personal au fost amplasate în incinta operatorului, în afara zonei de risc.

Cooperarea dintre echipajele: ISU Alba, ISU Sibiu, ISU Hunedoara, Serviciul Privat pentru Situații de Urgență Kronospan, Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Sebeș, reprezentanții Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, SAJ Alba, IPJ Alba, IJJ Alba, DSP Alba, Garda Națională de Mediu, Agenția de Protecție a Mediului și Serviciul de Gospodărire a Apelor a reprezentat unul din obiectivele principale ale exercițiului.

Zilnic, salvatorii ISU Alba lucrează și se pregătesc împreună cu celelalte instituții cu responsabilități în gestionarea situațiilor de urgență pentru o mai bună siguranță a cetățeanului. Doar prin exerciții periodice ei pot exersa modalități şi procedee de intervenţie complexe în situații de urgență.

Se adresează mulţumiri tuturor celor implicați, pompierilor, echipajelor medicale UPU-SMURD, structurilor de ordine publică, structurilor din cadrul Comitetului Judeșean pentru Situații de Urgență, dar și echipei de conducere a SC KRONOSPAN TRADING SRL care s-au raliat în buna desfășurare a exercițiului.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.