Antrenamentele, rețeta misiunilor încheiate cu succes

Sâmbătă, 03 August 2019Teleorman
Sursa Foto: ISU Teleorman

Antrenamentele  reteta misiunilor incheiate cu succes | imaginea 1 Se spune că nu există misiuni ușoare atunci când vorbim de salvarea vieții ori bunurile materiale ale oamenilor, însă cu siguranță cunoașterea procedurilor, a echipamentelor specifice și perfecționarea deprinderilor sunt parte din rețeta misiunilor încheiate cu succes.

Toate acestea sunt posibile doar prin derularea frecventă a unor antrenamente, cu scenarii cât mai complexe, care să solicite la maxim forțele de intervenție și care să scoată în relief atât punctele tari, dar mai ales pe cele slabe, astfel încât să se poată lua măsuri pentru eliminarea lor.

Joi, 1 august, a.c., pe râul Vedea, în zona podului de la ieșirea din municipiul Alexandria spre București, toți pompierii militari teleormăneni care încadrează ambarcațiunile de salvare au desfășurat un antrenament specific, acesta având drept scop perfecționarea deprinderilor, dar și verificarea tehnicii de intervenție folosită pentru misiunile de căutare-savare din mediul acvatic.

Atunci când vorbim de incendii sau intervenții SMURD, știm cu toții că pompierii militari sunt ținuți în priză din cauza misiunilor frecvente, însă în ceea ce privește utilizarea bărcilor de salvare, acestea sunt mult mai rare, motiv pentru care este nevoie de desfășurarea unor antrenamente periodice, speciale.

Pe timpul acestora se urmărește ca subofițerii, conducătorii de ambarcațiuni, să aibă formate reflexe rapide precum reglarea adâncimii elicei în apă, dispunerea persoanelor pe borduri, capacitatea de încărcare, navigația, plecarea și acostarea, procedeele de căutare-salvare, verificarea permanentă a echipamentului și securitatea salvatorilor.

O pregătire corectă, cu implicare și profesionalism, reprezintă succesul misiunilor reale!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.