Incendiu la un fond forestier al Ocolului Silvic Măgura-Şimleu Silvaniei

Sâmbătă, 31 August 2019Salaj
Sursa Foto: ISU Salaj

Incendiu la un fond forestier al Ocolului Silvic Magura Simleu Silvaniei | imaginea 1 Joi, 29 august, a.c., Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Porolissum” al judeţului Sălaj a organizat şi desfăşurat un exerciţiu pentru antrenarea structurilor de management şi intervenţie în cazul producerii unui incendiu la un fond forestier al Ocolului Silvic Măgura-Şimleu Silvaniei.

Principalele obiective urmărite au fost următoarele:

  • verificarea capacităţii de intervenţie, a timpului de răspuns, a timpilor de realizare a dispozitivului premergător şi de intervenţie;
  • antrenarea servanţilor în condiţii de efort prelungit, în portul mijloacelor de protecţie individuală;
  • verificarea modului în care efectivele subunităţilor angrenate cooperează pentru desfăşurarea eficientă a intervenţiei, urmărindu-se mărirea coeziunii şi lucrul în echipă;
  • intervenţia echipelor de căutare-salvare pentru căutarea persoanei rătăcite utilizând mijloacele specifice (drona);
  • intervenția echipajelor de intervenţie pentru extragerea şi transportul persoanei rănite din pădure.

Forţele participante au fost următoarele: Secţia de Pompieri Șimleu Silvaniei, Garda de intervenţie Nr. 2 Nuşfalău, Detaşamentul de Pompieri Zalău, grupa operativă a unităţii, voluntari ISU, cadre ale UM 01468 Şimleu Silvaniei, personal al Ocolului Silvic Măgura Şimleu Silvaniei, cadre ale Inspectoratului Județean de Jandarmi Sălaj şi ale Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.