Accident feroviar cu victime multiple, urmat de incendiu

Sâmbătă, 14 Septembrie 2019Harghita
Sursa Foto: ISU Harghita

Accident feroviar cu victime multiple  urmat de incendiu | imaginea 1 ISU Harghita a testat marţi, 10 septembrie, a.c., Planul Roșu de Intervenție în situații de urgență în cadrul unui amplu exerciţiu de cooperare, pentru gestionarea intervenției în urma unui accident feroviar cu victime multiple, urmat de incendiu, în tunelul de cale ferată Livezi.

Ținând cont de numărul persoanelor implicate (14 victime) și zona greu accesibilă, a fost activat de urgenţă Planul Roşu de Intervenţie, instrument care asigură un răspuns coordonat din partea tuturor structurilor implicate: echipaje medicale UPU-SMURD și Serviciul de Ambulanță Județean, pompieri militari și civili, salvamontiști, polițiști, jandarmi, voluntari Crucea Roșie și Off Road, lucrători feroviari. În apropierea locului de desfășurare a intervenției a fost instalat un Punct Medical Avansat, unde au fost transportate toate victimele, în vederea efectuării triajului și acordării asistenței medicale de urgență.

Exercițiul din această zi a adus un plus de valoare pentru toate forțele participante din punct de vedere al intervenției în sistem integrat.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.