Cutremur, urmat de un incendiu, la Hotelul „Best Western Bucovina” Gura Humorului

Luni, 23 Septembrie 2019Suceava
Sursa Foto: ISU Suceava

Cutremur  urmat de un incendiu  la Hotelul  Best Western Bucovina  Gura Humorului | imaginea 1 Marți, 17 septembrie, a.c., pompierii militari suceveni au organizat un exerciţiu în domeniul situaţiilor de urgenţă cu tema

Scenariul exerciţiului a presupus intervenţia în cazul producerii unui cutremur. Astfel, marți, 17 septembrie, a.c., la ora 19:30, s-a produs un cutremur de magnitudine 7,3 MI, la o adâncime de 128 Km, a cărui undă de propagare a urmat traseul județelor Iași și Suceava.

O replică a acestui cutremur a afectat construcția Hotelului „Best Western Bucovina”, din orașul Gura Humorului. Structura de rezistență a clădirii a fost grav avariată, iar la etajele superioare (IV și VI) au fost surprinse, în total, 10 persoane (turiști). De asemenea, 178 de persoane au fost evacuate ori s-au autoevacuat, iar alte patru persoane au fost blocate în acțiunea de autoevacuare, la nivelul II al hotelului. Două dintre aceste persoane erau surprinse sub elementele de construcție de la casa scărilor prăbușite.

De asemenea, urmare a producerii cutremurului, la nivelul mansardei hotelului, în încăperea care găzduia echipamentele de telecomunicație, s-a produs un scurtcircuit electric ce a condus la inițierea unui incendiu. Având în vedere suprastructura din lemn a construcției, exista pericolul ca incendiul să se dezvolte rapid.

Printre scopurile principale ale acestui exercițiu au fost perfecționarea deprinderilor participanților în organizarea, conducerea și executarea intervenției operative în situații de urgență cauzate de cutremur, precum și verificarea modului de cooperare între Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Bucovina” și structurile competente din Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Suceava.

Reprezentanţii ISU Suceava aduc mulţumiri tuturor colaboratorilor și participanților!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.