Experiența și exercițiul sunt drumul spre profesionalism!

Vineri, 27 Septembrie 2019Prahova
Sursa Foto: ISU Prahova

Experienta si exercitiul sunt drumul spre profesionalism | imaginea 1 În dimineaţa zilei de joi, 26 septembrie, a.c., pompierii prahoveni au desfășurat un exerciţiu cu forţe şi mijloace în teren pentru antrenarea structurilor de intervenție, în situația producerii unui incendiu cu victime, la un operator economic care are ca obiect de activitate producția de anvelope.

Pregătirea permanentă a personalului operativ, pentru îndeplinirea în condiții cât mai bune a misiunilor în sprijinul cetățenilor, este unul dintre obiectivele principale.

Scopul acestor exerciții este acela de pregătire a efectivelor proprii privind modul de intervenție, organizare și cooperare eficientă și operativă în cazul producerii unei situații de urgență reală.

Totodată, operatorul economic a manifestat un interes deosebit şi a declarat, prin domnul Felix Oanţă, Director General Fabrica Michelin din Floreşti că ,,siguranţa şi securitatea angajaţilor reprezintă o prioritate pentru noi, de aceea considerăm că aceste simulări de incendiu sunt esenţiale. Am colaborat îndeaproape cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi cu SMURD pentru a crea un exerciţiu complex. Obiectivul exercițiului a fost să ne asigurăm că angajaţii fabricii Michelin din Floreşti cunosc şi pun în practică regulile de evacuare în caz de incendiu. Totodată, am urmărit să ne asigurăm că accesul angajaţilor spre căile şi ieşirile de evacuare este unul facil şi totodată accesul maşinilor de intervenţie se poate face cu uşurinţă."

Pregătirea continuă asigură succesul misiunilor viitoare!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.