Incendiu cu victime prinse sub dărâmături la parterul unui centru comercial

Luni, 09 Septembrie 2019Satu Mare
Sursa Foto: ISU Satu Mare

Incendiu cu victime prinse sub daramaturi la parterul unui centru comercial | imaginea 1 Vineri, 06 spetembrie, a.c., ora 11:00, un apel la numărul 112 anunța izbucnirea unui incendiu în brutăria de la parterul centrului comercial situat pe Drumul Careiului din municipiul Satu Mare.

În urma incendiului, o parte din construcție s-a prăbușit, un număr de aproximativ 20 de persoane fiind surprinse sub dărâmături, 4 persoane fiind decedate și 60 de persoane rănite. La momentul izbucnirii incendiului, în interiorul clădirii sunt surprinse peste 600 de persoane, angajați și clienți ai magazinului. Până la sosirea forțelor profesioniste, conducerea obiectivului dispune măsura de evacuare a întregului personal din interiorul magazinului, respectiv începerea operațiunilor de lichidare și limitare a propagării incendiului la restul clădirii. Amploarea acestui eveniment impune activarea Planului Roșu de Intervenție la nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Someș” al județului Satu Mare.

51 de pompieri, medici, asistenți, voluntari, polițiști, jandarmi și 6 autospeciale de stingere, 3 ambulanțe SMURD, 3 ambulanțe SAJ, 2 autospeciale de lucru la înălțime, 1 container de căutare-salvare, un punct mobil de comandă și 1 camion logistic au fost "actorii" unui amplu exercițiu desfășurat vineri, 6 septembrie, a.c.

Reprezentanţii ISU Satu Mare mulțumesc tuturor participanților și instituțiilor implicate!

Mulțumiri sunt adresate Crucii Roșii Satu Mare pentru colaborare! PS: răniții erau voluntari ai Crucii Roșii machiați profesionist.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.