”Pompieri pentru o zi”, alături de Secția de Pompieri Mediaș

Sâmbătă, 14 Septembrie 2019Sibiu
Sursa Foto: ISU Sibiu

Pompieri pentru o zi   alaturi de Sectia de Pompieri Medias | imaginea 1 Premergător sărbătoririi ”Zilei de 13 Septembrie - Ziua Pompierilor din România”, joi, 12 septembrie, a.c., salvatorii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu – Secția de Pompieri Mediaș au desfășurat o activitate inedită.

Au realizat simularea unei intervenții reale având drept echipaj de pompieri patru elevi ai unui liceu din Mediaș.

Echipați asemenea pompierilor adevărați, copiii s-au alăturat salvatorilor militari din cadrul Secției de Pompieri Mediaș parcurgând toți pașii privind desfășurarea unei intervenții reale la incendiu. Scenariul a debutat cu apelarea la numărul de urgență 112 și anunțarea unui incendiu la sediul Muzeului Gazelor Naturale Mediaș, urmând apoi parcurgerea etapelor firești ale intervenției. Elevii participanți, alături de pompierii medieșeni, au simțit emoțiile și adrenalina trăită zi de zi de către salvatorii militari, fiind încadrați pe o autospecială de stingere reală. Simularea intervenției a cuprins și realizarea unui dispozitiv de stingere la locul unde se manifesta incendiul.

În final, alături de un număr mare de elevi, colegi ai ”pompierilor pentru o zi”, salvatorii militari din cadrul Secției Mediaș au prezentat câteva aspecte referitoare la felul în care se desfășoară o acțiune reală de stingere a incendiilor, precum și detalii din cadrul programului național ”Salvator din pasiune”. „Intervenția pompierilor juniori” s-a finalizat odată cu revenirea acestora, în siguranță, la sediul Secției de Pompieri din Mediaș.

Interesul sporit manifestat de către elevii unităților de învățământ din muncipiul Mediaș a onorat și motivat salvatorii medieșeni, care au retrăit momentele de bucurie ale copilăriei.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.