Cooperare într-o situație de urgență majoră

Sâmbătă, 12 Octombrie 2019Harghita
Sursa Foto: ISU Harghita

Cooperare intr o situatie de urgenta majora | imaginea 1 În cadrul Exercițiului interinstituțional CONCORDIA 19, Inspectoratele Judeţene pentru Situații de Urgență Harghita și Mureș au participat miercuri, 9 octombrie, a.c., alături de celelalte instituții cu atribuții în domeniu, la un amplu exercițiu de gestionare a situațiilor de urgență generate de producerea unei explozii, la un operator economic sursă de risc din municipiul Miercurea Ciuc.

Peste 50 de pompieri militari și paramedici SMURD, cu 12 autospeciale de intervenție, au fost angrenați în misiuni de intervenție pentru decontaminare, căutare-salvare și acordarea primului ajutor medical calificat celor 20 de victime. Având în vedere numărul mare al acestora, la nivelul judeţului Harghita a fost declanșat Planul Roșu de Intervenție, care a presupus implicarea tuturor instituțiilor cu rol în managementul situațiilor de urgență. Astfel de exerciții sunt utile pentru testarea și validarea cooperării în teren a tuturor forțelor participante.


Aproximativ 500 de militari din Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informații, Serviciul de Protecție și Pază și Serviciul de Telecomunicații Speciale participă, în perioada 7 - 13 octombrie, a.c., la exercițiul interinstituțional CONCORDIA 19, în mai multe locații din județele Covasna și Harghita, precum și municipiul București.

Această etapă de instruire interinstituțională, condusă de Statul Major al Apărării, are ca obiectiv principal dezvoltarea relațiilor de cooperare, precum și exersarea tehnicilor, tacticilor și procedurilor de acțiune în comun ale instituțiilor din compunerea Sistemului Național de Apărare, Ordine publică și Securitate Națională. Planul activităților exercițiului CONCORDIA 19 include o serie de secvențe în care sunt implicați militari din structurile de vânători de munte, CIMIC, apărare CBRN, medicină operațională, apărare cibernetică, alături de structuri specializate din cadrul MAI, SRI, SPP și STS.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.