Intervenție pentru stingerea unui incendiu masiv la fondul forestier

Marți, 01 Octombrie 2019Caras-Severin
Sursa Foto: ISU Caras-Severin

Interventie pentru stingerea unui incendiu masiv la fondul forestier | imaginea 1 Intervenție pentru stingerea unui incendiu masiv la fondul forestier, acordare asistență medicală pentru peste 80 de persoane, evacuare pe cale aeriană a unor pacienți, accidente rutiere cu victime multiple, misiuni de căutare-salvare a unor persoane în zone montane, accidente de muncă, misiuni de ordine publică, cercetare cauze producere accidente, identificare persoane, dirijare trafic, punerea în aplicare a procedurilor de evacuare a cetățenilor din zone primejduite, chiar și o situație generată de răsturnarea unei bărci pe lacul Poiana Mărului sunt, în mare, scenariile jucate de structurile participante în cadrul exercițiului național Exercițiul ForFirEx 2019 în județul Caraș-Severin.

Exercițiul a presupus o amplă desfășurare de forțe ale Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Apărării Naționale, Ministerului Apelor și Pădurilor, Ministerului Sănătății, Ministerului Transporturilor, Serviciului de Telecomunicații Speciale, Direcției Silvice, Salvamont, asociațiilor specializate (cercetare aerospațială, 4x4, radioamatori, canine). Pe întreaga durată a exercițiului, toți cei implicați, de la asigurare logistică, la jucătorii scenariilor și până la coordonatori, au depus eforturi susținute pentru gestionarea cât mai eficientă a situațiilor date.

Joi, 26 septembrie, a.c., domnul dr. Raed Arafat, secretar de stat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a vizitat atât locațiile în care s-au desfășurat diferitele misiuni, cât și baza de operații amenajată în orașul Oțelu Roșu.

Partea practică a exercițiului s-a încheiat. Urmează o etapă de analiză și evaluare.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.