Dacă ar fi ușor, oricine ar putea face acest lucru!

Sâmbătă, 02 Noiembrie 2019Teleorman
Sursa Foto: ISU Teleorman

Daca ar fi usor  oricine ar putea face acest lucru | imaginea 1 Scafandrii teleormăneni sunt atestați să execute scufundări cu aer comprimat până la adâncimea de 40 de metri, autonom, respirând prin intermediul unui aparat de respirat subacvatic format dintr-o rezervă de gaze comprimate, stocată în butelii și detentor. Aceștia se pot mișca în orice direcție și pe orice distanță, nefiind legați fizic de suprafață printr-un furtun de alimentare cu aer.

Scafandrii unității execută sub apă operațiuni de căutare și recuperare de obiecte și persoane aflate în mediul subacvatic, cercetează mediul subacvatic, culeg și înregistrează informații legate de diverse obiective: construcții, instalații, ecosisteme, fundul apei etc, pot executa inspecții tehnice la corpul unor nave și, bineînțeles, scufundări pentru antrenament.

Joi, 31 octombrie, a.c., pe râul Vedea, în apropierea municipiului Alexandria, scafandrii teleormăneni și giurgiuveni au executat un antrenament specific prin care au fost urmărite aspectele ce țin de procedeele de căutare-salvare, verificarea echipamentului și securitatea salvatorilor.

Nu trebuie să uităm faptul că succesul misiunilor reale ale scafandrilor este asigurat de sutele de ore de antrenament și pregătirea lor excepțională!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.