Echipe de căutare - salvare din România au participat la Exerciţiul EU MODEX LOT 3

Vineri, 08 Noiembrie 2019Bucuresti-Ilfov
Sursa Foto: ISU Bucuresti-Ilfov

Echipe de cautare   salvare din Romania au participat la Exercitiul EU MODEX LOT 3 | imaginea 1 Un cutremur cu epicentrul în Oceanul Atlantic a provocat un tsunami, care a cauzat distrugeri masive în Fogueteiro, Portugalia. Echipe de căutare - salvare urbană din România, Portugalia, Spania, Danemarca, Olanda și Grecia au intervenit pentru salvarea persoanelor surprinse sub dărâmături.

Pentru gestionarea scenariilor, salvatorii au apelat la procedee care constau în crearea de breşe în zidurile din beton sau cărămidă în plan orizontal sau vertical, sprijinirea elementelor constructive, ridicarea şi mutarea elementelor de construcţie care încarcerau victimele.

Exerciţiul EU MODEX LOT 3 2019-2020, organizat în perioada 03 - 07 noiembrie, a.c., în Portugalia, a avut ca scop pregătirea şi antrenarea echipelor statelor participante în domeniul USAR şi a oferit României oportunitatea de a verifica interoperabilitatea capabilităţilor proprii cu cele ale altor state, în vederea desfășurării de misiuni în cadrul Mecanismului de Protecţie Civilă al UE.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.