Exerciții de salvare a unor persoane aflate la înălțime (telescaun, telecabină, telegondolă)

Duminică, 17 Noiembrie 2019Bucuresti-Ilfov
Sursa Foto: ISU Bucuresti-Ilfov

Exercitii de salvare a unor persoane aflate la inaltime  telescaun  telecabina  telegondola | imaginea 1 Faptul că iarna se apropie este o certitudine. Tocmai din acest lucru, salvatorii sunt pregătiți pentru a-și duce la bun sfârșit posibilele misiuni ce pot apărea în perioada care urmează. Rope Rescue Brașov, desfășurat la începutul lunii octombrie, a.c., a fost gândit ca o experiență completă în ceea ce privește formarea pentru operațiuni de salvare și intervenții. Astfel, evenimentul a inclus atât partea de instruire folosind diverse tehnici, cât și prezentarea celor mai noi echipamente de salvare.

Evenimentul a fost structurat pe cinci zile și a avut în vedere expunerea echipelelor participante la diverse scenarii de salvare, cu grad de dificultate în creștere. Mediile din care se efectuează exerciții de salvare în cadrul Rope Rescue Brașov se concentrează pe intervenția în spații înguste, etajele superioare ale unei clădiri, etajele superioare ale unei clădiri afectate în urma unui cutremur, autovehicul căzut de la o înălțime de 15 m, autovehicul căzut de la o înălțime de 15 m, aflându-se în plan înclinat și teren accidentat, telescaun, telegondolă sau telecabină

Principalele tehnici de lucru antrenate la acest eveniment au în vedere implementarea tehnicilor de asigurare și autoasigurare, tehnica transferului de corzi, sistemelor de scripeți, tehnicilor de lucru la înălțime, sistemelor de scripeți și manipulare a greutății.

Evenimentul a fost organizat de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (I.G.S.U.) și a avut ca scop formarea tehnică a cinci echipe de salvatori și alpiniști de intervenție prin instructaje specializate și exerciții complexe de salvare din diverse medii și situații.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.