Incendiu izbucnit în zona de producție a unui operator economic

Luni, 25 Noiembrie 2019Sibiu
Sursa Foto: Facebook ISU Sibiu

Incendiu izbucnit in zona de productie a unui operator economic | imaginea 1 În contextul desfășurării periodice a antrenamentelor și exercițiilor care au drept scop principal eficientizarea timpului de răspuns la apariția diferitelor situații de urgență și pregătirea temeinică a forțelor, joi, 21 noiembrie, a.c., începând cu ora 10.45, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu a desfășurat un exercițiu cu forțe și mijloace în teren la un operator economic, cu profil de activitate în fabricarea de componente și sisteme de iluminare pentru automobile, situat în municipiul Sibiu, str. Europa Unită.

Scenariul stabilit a fost ”localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit în zona de producție, situată în cadrul halei principale, cu pericol de extindere și explozie datorită substanțelor și materialelor combustibile depozitate.”

Întreg personalul aflat în interiorul halei s-a autoevacuat în cel mai scurt timp, conform planului de apărare împotriva incendiilor al societății, iar două persoane au fost surprinse de incendiu în interiorul halei fiind evacuate, în siguranță, ulterior de către salvatorii sibieni. Acestea au fost evaluate medical și au primit îngrijiri medicale la fața locului de către personalul specializat.

Intervenția a fost dificilă din cauza pericolelor existente și a gradului ridicat de risc existent datorită domeniului de activitate a societății respective.

La acest exercițiu au participat peste 20 de pompieri militari și paramedici (cu cinci autospeciale de stingere cu apă și spumă, autospeciala de salvare de la înălțime, descarcerare și de asistență medicală specializată).

Astfel de exerciții, cu diferite scenarii de intervenție, s-au desfășurat, în aceeași zi, în localitățile Agnita și Miercurea Sibiului.

Pompierii sibieni asigură cetățenii că aceste exerciții sunt necesare și benefice pentru întreaga comunitate.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.