Se pregătesc pentru a deveni tot mai buni!

Vineri, 29 Noiembrie 2019Prahova
Sursa Foto: Facebook ISU Prahova

Se pregatesc pentru a deveni tot mai buni | imaginea 1 Joi, 28 noiembrie, a.c., începând cu ora 10, pompierii prahoveni au desfășurat un exerciţiu pentru antrenamentul structurilor de intervenție în situaţia producerii unui seism. Conform scenariului, în România a avut loc un cutremur cu magnitudinea de 7,2 grade pe scara Richter, iar cea mai afectată localitate din Prahova a fost orașul Vălenii de Munte.

Unda seismului a afectat Liceul teoretic "Nicolae Iorga" şi parte a Spitalului Orășenesc din Vălenii de Munte, fapt ce a impus evacuarea persoanelor, precum și căutarea persoanelor dispărute.

Totodată, participanții la exerciţiu au fost instruiți asupra modului de comportare într-o situație de urgență, dar și despre executarea corectă a tehnicilor de prim ajutor.

Pentru a putea gestiona eficient o situație de urgență reală, salvatorii desfășoară frecvent exerciții complexe care să îi solicite la maxim și care să le testeze cunoștințele și abilitățile, oferindu-le astfel posibilitatea de a deveni mai buni, de a se perfecționa și de a oferi siguranța de care au nevoie cetățenii.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.