Incendiu în zona cinematografului situat la etajul II al unui Mall

Sâmbătă, 21 Decembrie 2019Sibiu
Sursa Foto: Facebook ISU Sibiu

Incendiu in zona cinematografului situat la etajul II al unui Mall | imaginea 1 În contextul desfășurării periodice a antrenamentelor și exercițiilor ce au drept scop principal eficientizarea timpului de răspuns la apariția diferitelor situații de urgență și pregătirea profesională a forțelor de intervenție, miercuri, 18 decembrie, a.c., începând cu ora 10.50, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu a desfășurat un exercițiu cu forțe și mijloace în teren la Mall-ul din municipiul Sibiu.

Scenariul stabilit a fost ”localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la compartimentul motor al unui autoturism parcat la nivelul S2 al parcării subterane simultan cu producerea unui incendiu în zona cinematografului situat la etajul II al Mall-ului”.

Peste 400 de persoane aflate în interiorul Mall-ului s-au autoevacuat în cel mai scurt timp în urma semnalului sonor specific planului de apărare împotriva incendiilor al societății, iar un număr de 10 persoane au fost surprinse de incendiu în cinematograf.

Pompierii militari au intervenit prompt și au salvat victimele din interiorul zonei afectate. Acestea au fost evaluate medical și au primit îngrijiri medicale la fața locului de către personalul specializat.

Intervenția a fost dificilă, atât din cauza zonei subterane unde s-a manifestat unul din incendii, cât și din cauza zonei cu public numeros, specifică unui cinematograf.

La acest exercițiu au participat peste 65 de pompieri militari și paramedici cu 13 autospeciale după cum urmează: patru autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de intervenție și salvare de la înălțime, trei autospeciale de prim-ajutor medical calificat și terapie intensivă SMURD, o autospecială de transport victime multiple, o autospecială de descarcerare, două autospeciale de primă intervenție și comandă, și o autospecială pirotehnică.

În eventualitatea creării unui disconfort în spațiul public, pompierii sibieni asigură cetățenii că aceste exerciții sunt necesare și benefice pentru întreaga comunitate.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.