Incendiu în zona de producţie a unui operator economic din Sibiu

Miercuri, 29 Ianuarie 2020Sibiu
Sursa Foto: Facebook ISU Sibiu

Incendiu in zona de productie a unui operator economic din Sibiu | imaginea 1 În contextul desfășurării periodice a antrenamentelor și exercițiilor care au drept scop principal eficientizarea timpului de răspuns la apariția diferitelor situații de urgență și pregătirea temeinică a forțelor, joi, 23 ianuarie a.c., începând cu ora 14.00, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu a desfășurat un exercițiu cu forțe și mijloace în teren la un operator economic cu profil de activitate în fabricarea de ambalaje injectate din polipropilenă, situat în municipiul Sibiu, strada Ștefan cel Mare.

Scenariul stabilit a fost ”incendiu izbucnit în zona de producție, situată în cadrul halei principale, cu pericol de extindere și explozie din cauza substanțelor și materialelor combustibile depozitate, posibil două victime".

Întreg personalul aflat în interiorul halei s-a autoevacuat în cel mai scurt timp pe locul de adunare, conform planului de apărare împotriva incendiilor al societății, iar conform scenariului, două persoane au fost surprinse de incendiu în interiorul halei. Acestea au fost salvate de către pompierii militari și au primit îngrijiri medicale din partea echipajelor SMURD.

La acest exercițiu au participat peste 20 de pompieri militari și paramedici cu cinci autospeciale (de stingere cu apă și spumă, de salvare de la înălțime, descarcerare și de asistență medicală specializată).

În eventualitatea creării unui disconfort în spațiul public, pompierii sibieni asigură cetățenii că aceste exerciții sunt necesare și benefice pentru întreaga comunitate.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.