Incendiu la o staţie de alimentare cu carburanți

Vineri, 31 Ianuarie 2020Harghita
Sursa Foto: Facebook ISU Harghita

Incendiu la o statie de alimentare cu carburanti | imaginea 1 Pregătirea continuă a personalului operativ este unul dintre principalele obiective ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Oltul” al județului Harghita. La sfârşitul săptămânii trecute, pompierii militari din cadrul Detașamentului Miercurea Ciuc, în cooperare cu pompierii civili din cadrul SVSU Sântimbru, au desfășurat un exercițiu cu forțe și mijloace, la o stație de alimentare cu carburanți din municipiul reşedinţă de judeţ.

Stațiile de alimentare cu carburanți sunt obiective care prezintă un risc ridicat de producere a incendiilor, ce pot avea urmări tragice, iar scenariul exercițiului a presupus tocmai producerea unui astfel de incendiu.

Pompierii harghiteni recomandă cetățenilor ca, în cazul producerii unui incendiu la o stație de alimentare cu carburanți, să sune de urgență la 112 pentru a solicita intervenția pompierilor. Dacă observați că incendiul nu poate fi stins cu mijloacele de primă intervenție și se propagă cu repeziciune, îndepărtați-vă cât mai mult de zona afectată pentru a nu vă pune în pericol viața.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.