Exercițiu de evacuare în caz de incendiu de mică amploare

Marți, 18 Februarie 2020Harghita
Sursa Foto: Facebook ISU Harghita

Exercitiu de evacuare in caz de incendiu de mica amploare | imaginea 1 Specialiștii Inspecției de Prevenire din cadrul ISU "Oltul" Harghita au organizat și desfășurat joi, 13 februarie, a.c., pe timpul activității de control la Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc, un exercițiu de evacuare în caz de incendiu de mică amploare, cu participarea personalului medical din secția Neonatologie.

Pe timpul exercițiului, s-au urmărit respectarea normelor de siguranță prevăzute de legislația privind apărarea împotriva incendiilor, cunoașterea protocoalelor de gestionare a unei situații de urgență de către personalul unității spitalicești, evacuarea secției afectate (pe orizontală, fără a afecta actul medical, ținând cont de specificul secției în care a avut loc exercițiul) și asigurarea intervenției proprii, până la sosirea echipajelor de intervenție.

Scopul organizării acestor simulări este de a pregăti personalul unităților spitalicești, obiective importante din competența unității, unde, în orice moment, se află un număr mare de persoane – pacienți, aparținători, personal medical și non-medical. Aceste activități preventive vor continua, pe tot parcursul lunii februarie, la unitățile sanitare cu paturi din județ.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.