Alarmă la Colegiul Economic al Banatului Montan

Marți, 03 Martie 2020Caras-Severin
Sursa Foto: Facebook ISU Caras-Severin

Alarma la Colegiul Economic al Banatului Montan | imaginea 1 Miercuri, 26 februarie, a.c., la Colegiul Economic al Banatului Montan din Reşiţa a avut loc un exerciţiu al structurilor de intervenţie, în cazul producerii unui cutremur care a afectat clădirea unităţii de învăţământ. Scopul exerciţiului a fost antrenarea personalului unităţii de învăţământ şi al structurilor de intervenţie în cazul producerii unor situaţii de urgenţă.

Au participat 18 subofiţeri şi 2 ofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Reşiţa, cu 2 autospeciale de stingere cu apă şi spumă, dotate cu module de descarcerare, 1 camion cu container multirisc, o autospecială de intervenţie şi salvare la înălţime, o autospecială de transport victime multiple, o autospecială echipa pirotehnică.

Scenariul exerciţiului a cuprins trei situaţii tactice: 4 victime care au fost surprinse sub dărâmăturile clădirii, o persoană care a fost depistată cu Coronavirus şi un proiectil găsit în curtea unităţii, ca urmare a unor lucrări de canalizare din zonă, toate aceste situaţii tactice trebuind a fi gestionate şi rezolvate într-un timp foarte scurt şi cu maximă eficienţă.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.