Exerciţiu ISU Sibiu în Gara CFR Sibiu

Duminică, 01 Martie 2020Sibiu
Sursa Foto: Facebook ISU Sibiu

Exercitiu ISU Sibiu in Gara CFR Sibiu | imaginea 1 Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu a desfășurat joi, 27 februarie, a.c. începând cu ora 10:00, un exercițiu combinat de conducere în vederea antrenării structurilor de management, cu forțe în teren în GARA CFR a municipiului Sibiu.

Scenariul a presupus producerea unui accident feroviar, respectiv deraierea unui vagon, urmat de izbucnirea unui incendiu la un tren de mare viteză aparținând CFR Călători care transporta aproximativ 40 de persoane.

Conform scenariului, 20 dintre călătorii care se aflau în ultima garnitură a trenului au rămas blocați în urma deraierii și răsturnării acesteia.

Incendiul s-a manifestat inițial la locomotiva trenului, apoi s-a extins rapid la vagonul de călători, iar din cauza fumului dens și a imposibilității de a ieși, aceștia au fost surprinși în interior și salvați de pompierii sibieni.

De asemenea, s-a avut în vedere faptul că unul dintre pasagerii din garnitura afectată a călătorit în Italia și astfel a fost transportat în condiții de maximă siguranță la unitatea spitalicească în vederea efectuării investigațiilor specifice.

Au fost mobilizați peste 60 de pompieri militari cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de transport victime multiple, trei autospeciale de serviciu, o autospecială de cercetare CBRN și două autospeciale de descarcerare.

Exercițiul a avut drept scop principal verificarea unor aspecte care vizează planificarea, organizarea, coordonarea, conducerea și desfășurarea intervenției, precum și modul de cooperare cu instituțiile de sprijin cu rol secundar, şi anume Serviciul pentru Situaţii de Urgenţă al Primăriei Municipiului Sibiu, Inspectoratul de Poliție Județean Sibiu, Inspectoratul de Jandarmi Județean Sibiu, Serviciul de Ambulanță Județean Sibiu și Poliţia Locală Sibiu.

Coordonarea integrată a tuturor capabilităților a fost realizată de inspectorul-șef colonel Cosmin Balcu, în calitate de comandant al acțiunii, iar conducerea în teren a forțelor a fost realizată de comandantul intervenției, domnul prim-adjunct al inspectorului-șef, maior Lucian Trefaș.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.