MEPA - salvatorul zilei

Duminică, 08 Martie 2020Satu Mare
Sursa Foto: Facebook ISU Satu Mare

MEPA   salvatorul zilei | imaginea 1 În cursul zilei de marţi, 3 martie, a.c., Detașamentul de Pompieri Satu Mare a desfășurat un exercițiu complex de căutare - salvare de sub dărâmături.

Scenariul exercițiului: "Pe fondul condițiilor meteo - furtună și intensificări ale vântului, mai multe materiale de construcții din depozitul centrului comercial Aushopping Satu Mare au căzut din stive. Trei dintre angajații centrului comercial au fost surprinși sub diferite materiale și nu au mai răspuns apelului colegilor".

La fața locului au fost direcționate rapid o autospecială de descarcerare, o autospecială de stingere, un autocamion cu un container multirisc, dar și echipajul canin de căutare-salvare. Victimele au fost găsite cu ajutorul câinelui MEPA, respectiv cu al unui echipament specific de căutare în spații înguste (cu brat telescopic și cameră video) aflat în dotarea inspectoratului.

Exercițiul face parte din seria de activități organizate pentru a marca Ziua Protecției Civile din România, sărbătorită anual în data de 28 februarie.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.