Avarie urmată de incendiu, la un hipermarket din Focşani

Marți, 20 Octombrie 2020Vrancea
Sursa Foto: Facebook ISU Vrancea

Avarie urmata de incendiu  la un hipermarket din Focsani | imaginea 1 Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Anghel Saligny” al județului Vrancea a organizat joi, 15 octombrie a.c., un amplu exercițiu la un important operator economic din municipiul Focșani.

Scenariul s-a bazat pe simularea unei situații tactice complexe. Astfel, în jurul orei 11.00, în timpul unor lucrări de mentenanță la instalația electrică a obiectivului s-a produs o avarie ce a declanșat un incendiu la nivelul acoperișului, în zona depozitului de mărfuri, cu posibilități de propagare spre spațiile de desfacere.

Ca urmare a degajărilor mari de fum și a desprinderii unor elemente de construcție din tavanul clădirii, 3 persoane au fost rănite și surprinse în interior. Totodată, din cauza degajărilor mari de fum, în parcarea hipermarketului, pe fondul apariției panicii, se produce un accident rutier soldat cu 2 victime încarcerate, fiind avariată o conductă de distribuție gaze naturale.

Evenimentul a generat situaţii de urgenţă care au presupus intervenţii pentru: deblocarea căilor de acces, evacuarea persoanelor rănite din obiectiv, salvarea persoanelor aflate în medii ostile vieţii, acordarea primului ajutor calificat, stingerea incendiilor izbucnite, restabilirea ordinii și siguranței publice, remedierea avariilor la rețelele de distribuție a energiei electrice și a gazelor naturale.

Acțiunile planificate s-au desfășurat conform așteptărilor, fiind atinse obiectivele stabilite. 𝑬𝒙𝒆𝒓𝒄𝒊𝒕̦𝒊𝒖𝒍 𝒂 𝒇𝒐𝒔𝒕 𝒐 𝒓𝒆𝒂𝒍𝒂̆ 𝒆𝒙𝒑𝒆𝒓𝒊𝒆𝒏𝒕̦𝒂̆ 𝒄𝒂̂𝒔̦𝒕𝒊𝒈𝒂𝒕𝒂̆ 𝒊̂𝒏 𝒄𝒆𝒆𝒂 𝒄𝒆 𝒑𝒓𝒊𝒗𝒆𝒔̦𝒕𝒆 𝒎𝒐𝒅𝒖𝒍 𝒅𝒆 𝒂𝒄𝒕̦𝒊𝒖𝒏𝒆, 𝒑𝒓𝒊𝒗𝒊𝒏𝒅 𝒆𝒗𝒆𝒏𝒕𝒖𝒂𝒍𝒆𝒍𝒆 𝒔𝒊𝒕𝒖𝒂𝒕̦𝒊𝒊 𝒅𝒆 𝒖𝒓𝒈𝒆𝒏𝒕̦𝒂̆ 𝒔𝒊𝒎𝒊𝒍𝒂𝒓𝒆, 𝒄𝒂𝒓𝒆 𝒂𝒓 𝒑𝒖𝒕𝒆𝒂 𝒂𝒑𝒂̆𝒓𝒆𝒂 𝒊̂𝒏 𝒗𝒊𝒊𝒕𝒐𝒓.

Se adresează mulţumiri tuturor participanţilor:

  • Direcția de Sănătate Publică Vrancea
  • Inspectoratul de Poliție Județean Vrancea
  • Inspectoratul de Jandarmi Județean Vrancea
  • Serviciul de Ambulanță Județean Vrancea
  • Comitetul Local pentru Situații de Urgență Focșani
  • SDEE Muntenia Nord Focșani
  • Distrigaz Sud Rețele SA

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.