Exerciţiu de salvare persoane pe Dunăre, la Moldova-Nouă

Luni, 12 Octombrie 2020Caras-Severin
Sursa Foto: Facebook ISU Caras-Severin

Exercitiu de salvare persoane pe Dunare  la Moldova Noua | imaginea 1 Inspectoratul pentru Situații de Urgență ,,Semenic,, al județului Caraș-Severin a organizat și desfășurat un exercițiu pe linia managementului integrat al intervenției serviciilor profesioniste pentru gestionarea unei situații de urgență determinate de producerea unui accident pe fluviul Dunărea, în raza localității Moldova-Nouă, zona situată între Punctul de Trecere a Frontierei Moldova-Nouă și Portul Industrial Moldova-Nouă.

Au participat, sub coordonarea I.S.U. Semenic al județului Caraș-Severin, forţe şi mijloace aparţinând SVSU Moldova Nouă, Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin, Inspectoratului de Jandarmi Județean Caraș-Severin, UPU-SMURD Reșița, Serviciului Județean de Ambulanță Caraș-Severin, Oficiului de Căpitanie Moldova-Nouă, Sectorului Poliției de Frontieră Moldova-Nouă, Direcției de Sănătate Publică Caraș-Severin, Serviciului de Transporturi Navale Caraș-Severin.

Scenariul exercițiului a constat în salvarea a 6 persoane, care prezentau diferite traumatisme şi leziuni, ca urmare a coliziunii dintre două ambarcațiuni care navigau pe Dunăre, la aproximativ 100 m de mal, precum și o situație operativă specială, constând în intervenția de stingere a focului care a cuprins una din cele două ambarcațiuni, imediat ce a ajuns la mal.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.