Explozie urmată de un incendiu de amploare la un atelier de vopsitorie
Sursa Foto: Facebook ISU Sibiu
Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu a desfășurat joi, 01 octombrie a.c. începând cu ora 11:00, un amplu exercițiu combinat de conducere cu forțe în
teren în cadrul unei societăți de proiectare și prelucrare echipamente industriale din municipiul Sibiu.
Exercițiul a avut drept scop principal antrenarea forțelor, eficientizarea timpului de răspuns la apariția diferitelor situații de urgență, precum și verificarea unor aspecte care vizează planificarea, organizarea, coordonarea, conducerea și desfășurarea intervenției și modul de cooperare cu instituțiile de sprijin cu rol secundar și anume Serviciul pentru Situaţii de Urgenţă al Primăriei Municipiului Sibiu, Inspectoratul de Jandarmi Județean Sibiu și Serviciul de Ambulanță Județean Sibiu.
Scenariul stabilit a fost următorul: în atelierul de vopsitorie al operatorului economic a avut loc o explozie urmată de un incendiu de amploare, surpinzând în interior mai mulți muncitori care au fost răniți.
La fața locului, echipajul CBRN a efectuat măsurătorile specifice, după care pompierii militari, sprijiniți de membrii Serviciului Privat pentru Situații de Urgență al operatorului economic, au intervenit în mod coordonat în interiorul clădirii pentru evacuarea și salvarea victimelor, transportarea acestora în siguranță la punctul de triaj și îngrijiri medicale precum și în cele din urmă pentru lichidarea incendiului.
De asemenea, o persoană a fost salvată de pe acoperișul clădirii cu ajutorul autospecialei de salvare și intervenție la înălțime și transportată în siguranță la punctul de triaj medical.
La acest exercițiu au participat următoarele forțe:
- peste 60 de pompieri militari și paramedici cu 5 autospeciale de stingere cu apă și spumă, dintre care 1 autospecială de salvare și intervenție la înălțime, 2 autospeciale SMURD, 1 autospecială CBRN și 2 autospeciale de serviciu;
- 10 voluntari SMURD;
- 5 cadre jandarmerie;
- 12 membri ai Serviciului Privat pentru Situații de Urgență, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă;
- 6 cadre medicale UPU și SAJ Sibiu.
Coordonarea integrată a tuturor capabilităților a fost realizată de domnul Inspector-șef, Locotenent colonel Lucian Trefaș, în calitate de comandant al acțiunii, alături de domnul prefect Mircea Crețu, iar conducerea în teren a forțelor a fost realizată de comandantul intervenției, domnul maior Andrei Iancu.
În eventualitatea creării unui disconfort în spațiul public, pompierii sibieni asigură cetățenii că aceste exerciții sunt necesare și benefice pentru întreaga comunitate.
Galerie imagini
Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.