6 persoane izolate pe Dunărea Mică, ca urmare a creşterii nivelului apei

Luni, 30 Noiembrie 2020Mehedinti
Sursa Foto: Facebook ISU Mehedinti

6 persoane izolate pe Dunarea Mica  ca urmare a cresterii nivelului apei | imaginea 1 Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta” al judeţului Mehedinţi a organizat și desfășurat joi, 26 noiembrie a.c., un exerciţiu cu forţe şi mijloace în teren, cu tema “Intervenţia în cazul producerii unor inundaţii/viituri pe raza judeţului Mehedinţi”.

În cadrul exerciţiului, pompierii mehedințeni au acţionat pentru salvarea a șase persoane, surprinse în localitatea Ostrovu Corbului, care au rămas izolate, ca urmare a creșterii nivelului apei, pe Dunărea Mică.

Prin desfășurarea acestui exercițiu, s-a urmărit pregătirea personalului propriu, accentul fiind pus pe exersarea deprinderilor în cazul misiunilor de salvare a persoanelor, folosind tehnici de alpinism, dar şi de căutare - salvare în/din mediul acvatic, scopul fiind eficientizarea misiunilor de intervenției în cazul situațiilor de urgență generate de inundații.

Totodată, s-a urmărit viabilitatea planurilor județene de gestionarea a acestui tip de risc, precum și îmbunătățirea procedurilor de intervenție specifice pentru limitarea şi înlăturarea efectelor unei inundaţii.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.