Intervenţie pentru salvarea unei persoane aflate în pericol de înec

Marți, 17 Noiembrie 2020Olt
Sursa Foto: Facebook ISU Olt

Interventie pentru salvarea unei persoane aflate in pericol de inec | imaginea 1 Operator ISU: Bună ziua! Ce urgență aveți? Apelant: Bună ziua! Vă rog să veniți urgent, la barajul de la Teslui, prietenul cu care eram la pescuit a căzut din barcă și eu nu pot să îl ajut pentru că nu știu să înot!

Operator ISU: Imediat o să ajungă la dumneavoastră echipajele de pompieri, vă rog să vă păstrați calmul și să-l ajutați pe prietenul dumneavoastră să se mențină la suprafața apei!

Acesta este scenariul care a stat la baza exercițiului care s-a desfășurat, joi, 12 noiembrie a.c., în localitatea Teslui. Exercițiul s-a desfășurat cu forțe și mijloace din cadrul ISU Olt – Detașamentul Slatina și ISU Teleorman – Detașamentul Alexandria.

Pentru rezolvarea situației tactice, la locul evenimentului s-au deplasat, din cadrul Detașamentului Slatina, o autospecială pentru transport scafandri și echipamente la locul intervenției, cu barcă și peridoc, încadrată cu trei scafandri, o ambulanță SMURD, o autospecială pentru primă intervenție, cu barcă și peridoc și o autospecială pentru transport scafandri și echipamente la locul intervenției, încadrată cu doi scafandri și un conducător auto, din cadrul Detașamentului Alexandria.

Scopurile principale ale exercițiului au fost: perfecționarea deprinderilor privind utilizarea tehnicii și accesoriilor din dotare; pregătirea personalului operativ, pentru luarea deciziilor și desfășurarea acțiunilor de intervenție, în vederea salvării unei persoane din mediul acvatic; punerea în aplicare, în mod unitar, a procedurilor de intervenție, în conformitatea cu normele legale și cu specificul misiunilor scafandrilor din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.