Accident rutier cu victime multiple

Marți, 30 Martie 2021Ialomita
Sursa Foto: Facebook ISU Ialomita

Accident rutier cu victime multiple | imaginea 1 Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Barbu Catargiu” al județului Ialomița a desfășurat joi, 25 martie a.c. începând cu ora 10:00, un amplu exercițiu cu forțe și mijloace în teren, pentru gestionarea situațiilor de urgență produse de un accident rutier cu victime multiple în orașul Țăndărei, precum și verificarea viabilității planului roșu de intervenție și a planurilor de cooperare în vederea antrenării structurilor de management la nivelul județului.

Scenariul a presupus producerea unui accident rutier în care au fost implicate 2 autovehicule, un microbuz cu persoane și o cisternă încărcată cu o substanță periculoasă. Conform scenariului, în microbuz se aflau 15 persoane.

De asemenea, șoferul unui autoturism care circula pe strada Constanței a pierdut controlul autovehiculului și a părăsit partea carosabilă în zona podului CF din orașul Țăndărei. Un elicopter a fost redirecționat către orașul Țăndărei, în vederea preluării unui pacient aflat în stare critică.

Au fost mobilizați peste 60 de pompieri militari cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială pentru descarcerare, o autospecială de transport victime multiple, trei autospeciale de serviciu, o autospecială de cercetare CBRN, 3 autospeciale SMURD și un punct medical avansat (PMA).

Alături de personal și tehnică din Inspectoratul de Poliţie Judeţean Ialomița, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Ialomița, Serviciul judeţean de ambulanţă Ialomița, U.P.U. Slobozia, Poliția Locală Țăndărei, S.V.S.U. Țăndărei, Crucea Roșie, Spitalul Orășenesc Țăndărei, precum și din Inspectoratul General de Aviație, s-au derulat toate operațiunile de salvare exact ca într-un caz real.

Exercițiul a avut drept scop principal antrenarea forțelor, eficientizarea timpului de răspuns la apariția diferitelor situații de urgență precum și verificarea unor aspecte care vizează planificarea, organizarea, coordonarea, conducerea și desfășurarea intervenției și modul de cooperare cu instituțiile cu atribuțiuni în managementul și gestionarea situațiilor de urgență la nivelul județului.

Coordonarea integrată a tuturor capabilităților a fost realizată de Inspectorul-șef, Colonel Bâcu Laurențiu, în calitate de comandant al acțiunii, iar conducerea în teren a forțelor a fost realizată de comandantul intervenției, Prim adjunct al Inspectorului-șef, Colonel Lică Florian.

În eventualitatea creării unui disconfort în spațiul public, pompierii asigură cetățenii că aceste exerciții sunt necesare și benefice pentru întreaga comunitate.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.