Câinele Sasha a participat la exerciţiul tactic din incinta Spitalului Judeţean Vaslui

Miercuri, 17 Martie 2021Vaslui
Sursa Foto: Facebook ISU Vaslui

Cainele Sasha a participat la exercitiul tactic din incinta Spitalului Judetean Vaslui | imaginea 1 Joi, 11 martie a.c., pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Podul Înalt” al județului Vaslui au desfășurat un exercițiu în incinta Spitalului Judeţean de Urgență, cu scopul de a pregăti personalul medical în cazul unor situaţii reale de urgenţă.

Scenariul exercițiului a presupus producerea unui incendiu la etajele superioare ale unității spitalicești, în acest sens fiind simulate mai multe intervenţii de salvare a persoanelor și acordarea primului ajutor victimelor care s-au evacuat prin partea superioară a clădirii. În cadrul exerciţiului s-a efectuat și instruirea personalului spitalului privind intervenția în caz de incendiu.

Scopurile generale ale acestui exercițiu au constat în verificarea modului de intervenție a salariaților Spitalului Județean, precum și modul de intervenție al serviciului privat pentru situații de urgență din cadrul S.J.U. Vaslui în contextul sprijinului forțelor profesioniste pentru situații de urgență.

La exercițiu a participat și Sasha - un câine specializat în căutarea victimelor - alături de plutonierul major Gheorghiu Dan, cei doi alcătuind un echipaj specializat în operaţiunile de căutare-salvare a persoanelor surprinse sub dărâmături.

Exercițiul a fost un bun antrenament pentru o situație reală, cadrele medicale fiind receptive la informațiile oferite de către Inspecția de Prevenire.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.