Pompierii teleormăneni, la stagiu de pregătire și antrenament în mediul acvatic

Marți, 13 Aprilie 2021Teleorman
Sursa Foto: Facebook ISU Teleorman

Pompierii teleormaneni  la stagiu de pregatire si antrenament in mediul acvatic | imaginea 1 O activitate deosebit de importantă în domeniul pregătirii personalului ce încadrează echipajul de scafandri al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman o reprezintă efectuarea periodică a unor antrenamente specifice în mediul acvatic.

Timp de două săptămâni, echipajul de scafandri din cadrul unității se află la un stagiu de pregătire și antrenament în centrul de la Constanța, alături de colegii din țară, sub atenta îndrumare a specialiștilor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

Și dacă cineva mai avea semne de întrebare privind condiția fizică excelentă și pregătirea fără cusur a unui scafandru, gândiți-vă dacă ați putea să alergați zilnic 8000 m, după care să intrați în apa rece a mării, ce nu depășește 6 grade Celsius, pentru a face scufundări la aproape 25 m, să reacționezi bine la testele de panică realizate sub apă de instructori și să îți verifici echipamentele minuțios, chiar și atunci când oboseala o resimți la cote maxime.

Dacă vorbim de incendii sau intervenții SMURD, știm cu toții că pompierii militari sunt ținuți în priză din cauza misiunilor frecvente, însă în ceea ce privește intervențiile scafandrilor, acestea sunt mult mai rare, motiv pentru care este nevoie de desfășurarea unor antrenamente speciale, unde sunt urmărite aspectele ce țin de procedeele de căutare-salvare, verificarea permanentă a echipamentului și securitatea salvatorilor.

Succesul misiunilor reale ale scafandrilor este asigurat de sutele de ore de antrenament și pregătirea lor excepțională!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.